Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kicsi, de kutya a csivava

2010.02.04

A chihuahua a világ legkisebb kutyája, igazi egyéniség. Hogy ellensúlyozza apró termetét, szinte minden egyed sajátos jellemvonásokat ölt, de általánosságban elmondható, hogy a chihuahua energikus, bájos, és rendkívül szórakoztató kiskutya. Viselkedésében van valami szokatlanul emberi, ráadásul tovább él, mint a többi fajta, ettől még inkább különbözik minden más kutyától.

A chihuahua odaadó, és a végsőkig hűséges gazdájához. Nagyon kötődik az emberhez, és a biztos érzelmi háttér tudatában megnyilvánul valódi jelleme is. A chihuahua bátor, merész, és bármennyire is hihetetlen, remek házőrző szolgálatot teljesíthet. Igaz, nem annyira testalkatánál, mint inkább éles hangjánál fogva...

A chihuahua idegenekkel szemben tartózkodó, kissé bizalmatlan, a váratlan, vagy hívatlan vendégeket vad ugatással jelzi.

A chihuahua kiskutyák rendkívül sok figyelmet és törődést igényelnek. Nemhiába, igazi ölebek: természetüknél fogva kedvesek, barátságosak, de csak gazdájukkal szemben. A chihuahua sem kisgyerekek, sem másfajta állatok mellé nem való, gazdáján kívül ugyanis csak egy másik chihuahua-val jön ki jól.

Háziállat Magazin 2010.02.03.

Az eredeti cikk itt olvasható: http://www.haziallat.hu/kutya/kutyafajtak/kiskutya-csivava-chihuahua/2506/ 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Bp.

(Antalbaba, 2010.02.28 19:03)

Még jó, hogy ezt nem olvasta a bébim, mielőtt beleszeretett a 3* akkora macsóba;-)))